به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس: يک متخصص بهداشت با توضيح درباره مشخصات ماهي سالم گفت: اکثر مردم روش درست مصرف ماهي و کنسرو ماهي را نميدانند به خصوص اينکه سم بوتوليسم در برخي ماهيها ميتواند فلج کننده باشد.
مجيد محرابي توانا با تاکيد بر مصرف بيشتر گوشت سفيد به جاي گوشت قرمز اظهار کرد: گوشت ماهي حاوي امگا 3 و اسيدهاي چرب مفيد است که از عوامل بيماريزا جلوگيري ميکند و افراد حداقل دو نوبت در هفته بايد از ماهي استفاده کنند.
وي در مورد احتمال انتقال بيماريها از طريق مصرف گوشت ماهي گفت: احتمال انتقال بيماريها از طريق گوشت ماهي کم است زيرا اين آلودگيها به حرارت حساس هستند و با گرما از بين ميروند و آلودگي کمي است که با وجود طبخ ماهي باز هم به انسان منتقل ميشود.
اين متخصص بهداشت توضيح داد: مسموميت غذايي موسوم به «بوتوليسم» ناشي از نوعي باکتري است که سمي توليد ميکند و از طريق غذاهاي دريايي مثل ماهي منتقل ميشود که خيلي خطرناک است و در عرض چند ساعت موجب فلج شدن عضلات صورت ميشود. البته اين سم به حرارت حساس است بنابراين قبل از مصرف ماهي يا کنسرو ماهي ماده غذايي بايد به طور کامل حرارت ببيند تا اين سم از بين برود اين سم از طريق گرد و غبار وارد ماده غذايي ميشود.
محرابي توانا درباره بهترين روش مصرف کنسرو ماهي اظهار کرد: افراد معمولاً براي از بين بردن آلودگي قوطي کنسرو را چند دقيقه ميجوشانند اما مطمئنترين روش براي از بين بردن آلودگي اين است که محتويات قوطي کنسرو در ماهيتابه ريخته و کمي آب به آن اضافه شود و يکي دو دقيقه بجوشد. البته آب نبايد آن قدر زياد باشد که طعم و قوام غذا از بين برود.
به گفته وي، ماهي اگر خوب پخته شود و قبل از آن به خوبي تميز و شسته شود مصرفش جاي نگراني ندارد البته افرادي که ماهي را تميز ميکنند بايد از دستکش استفاده کنند تا هم آلودگي احتمالي از ماهي به فرد منتقل نشود و هم آلودگي از فرد به ماهي منتقل نشود.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي بقيهالله درباره علائم تازگي ماهي توضيح داد: گوشت ماهي تازه معمولاً سفت، بيبو و داراي رنگ براق است. چشمها نيز شفاف هستند در حالي که ماهي فاسد، بودار و حالت وا رفته دارد و چشمها هم حالت قوام و برآمدگي ندارد.
وي همچنين توصيه کرد: براي تهيه خوراک ماهي از روغن جامد استفاده نشود و از روغن سرخ کردني، روغن کنجد يا زيتون مصرف شود.